fbpx

Пилатес на специализирани уреди

 

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ И КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД ТАЗИ РАЗЛИЧНА СИСТЕМА ОТ УПРАЖНЕНИЯ?

Пилатес на специализирани уреди е една по-различна система от упражнения, разработена преди повече от деветдесет години от германеца Джоузеф Пилатес. Системата включва практики за разтягане на цялото тяло, огъвкавяване на гръбначния стълб, подобряване подвижността на ставите. Не се изолира никоя група мускули, поради което ефектът върху тялото е цялостен. Методът се практикува и с цел рехабилитация и възстановяване, както и като превантивна мярка при износване на ставите и проблеми с тях, болки в гърба и кръста! Пилатес е безопасен, поради плавното и спокойно темпо на упражненията, които изцяло са насочени към разтягане и укрепване на всички групи мускули, подобряване подвижността и гъвкавостта на гръбнака и ставите.

Как помага Пилатесът?

Основната цел на тренировката е д подобри физическата кондиция като се възстанови нормалната подвижност и гъвкавост на цялото тяло. Пилатес е е ефективен и впечатляващ метод, който натоварва всички групи мускули в тялото ни и спомага за създаването на баланс между горната и долната част нa тялото , което го различава от всяко друго спортно занимание.

Пилатес е идеален да се поддържаме във форма, защото е бeзoпaceн вид cпopтнo нaтoвapвaнe, тъй ĸaтo тoй мнoгo мeĸo въздeйcтвa нa мycĸyлитe, ĸaтo eднoвpeмeннo c тoвa ги тpeниpa. Упpaжнeниятa paзтягaт и стягат мycĸyлитe и нe yвeличaвaт тяxнaтa мaca, ĸaтo им пpидaвaт eлacтичнocт, тoнизиpaт ги и пpaвят тялoтo eлeгaнтнo и гpaциoзнo. Освен, че тонизира мускулите, методът подобрява стойката, помага да възвърнем изправената позиция на гръбнака си, да ограничим и преодолеем болките в гърба, кръста и врата, дава гъвкавост и равновесие, слива в едно ума и тялото.
Може би няма упражнение в пилатес, което да не засяга коремната мускулатура! Тук не става дума за естетическата страна на стегнатото коремче. Мускулите в тази част на тялото имат много важна роля във всяко едно наше движение. Тъй като те се
намират в центъра на тялото имат основна цел да стабилизират и поддържат правилната позиция на гръбначния стълб, скелета и цялото тяло.
Ако имате болки в долната част на гърба и кръста, със сигурност трябва да поработите за засилване на мускулатурата на корема.
Слабите коремни мускули са предпоставка за травми на поясните прешлени на гръбначния стълб. Ефективността на тренировките Пилатес е впечатляваща, защото не изолира никоя група мускули и гарантирано ще укрепи коремните мускулите на тялото ви!

Методът Пилатес с пълна грижа за вашия гръбнак!
Специализираните уреди за Пилатес, предлагат богат набор от разтягащи,огъващи и усукващи упражнения за гръбначния стълб, които облекчават и коригират състоянието му!
Гъвкавостта на гръбначния ни стълб е от изключително важно значение за цялостното ни здраве, защото нашия гръбнак е опората, която ни държи изправени, стабилни и здрави.Когато водим застоял начин на живот и нямаме
време да спортуваме, прешлените се “сковават” като между тях се натрупва все повече напрежение , а резултатът е болка, дискомфорт, липса на гъвкавост и подвижност, както и на енергия .

МЕТОДЪТ ПИЛАТЕС С ПЪЛНА ГРИЖА ЗА ВАШИТЕ МУСКУЛИ!
В основата на Пилатес стоят разтягането на различни мускулни групи и дейности за релаксиране и укрепване на мускули, които често пренебрегваме. Именно постепенната атрофия вследствие на пренебрегването им е сред причините за намаляване на подвижността на някои стави.
Периодичното и правилно разтягане, поддържа доброто физическо състояние и носи със себе си само и редица здравословни ползи. Специализиранте уреди за Пилатес, предлагат предимно разтягащи упражнения, изключително подходящи и необходими за всички, особено за хора, които водят заседнал начин на живот!

Дали имаме нужда от разтягане в нашето ежедневие? Със сигурност отговорът е – ДА!

Sofia Pilates предлага пълно оборудване с уреди или т.н машини

Reformer

Wunda Chair 

Cadillac

Ladder Barrel

Core Align

Orbit

Укрепване

Тренировката със машини,съчетава както укрепване на централната част на тялото,но включва и укрепване на краката, хълбоците, ръцете, раменете и вътрешната част на бедрата.

Без мускулен обем

Машините позволяват пълна тренировка на тялото със съпротивление без да правят обем на мускулите, а напротив, те ги издължават и правят силни и гъвкави.

Запомнете! Един от най-мощните антистресови фактори е физическата активност. Занимавайте се редовно със спорт, ходете пеш, отделяйте време за себе си! Така ще поддържате не само фигурата си, но и доброто си настроение и емоционално равновесие.